kärlek
chakra healing luleå

Vad är en holistiskt frisersalong?

Valet av holistisk synsätt för hela människan som filosofi har för mig vuxit fram genom åren som en naturlig process då jag i mitt arbete som frisör sett behoven växa fram hos mina kunder och i min omgivning, att som frisör få glädjen att få hjälpa människor med att kunna erbjuda tjänster så att du kan få möjligheten att kunna ta hand om ditt yttre och ditt inre är en självklarhet hela människan i fokus. Mind Jonna är en holistisk frisersalong, jag har fått det bekräftat att vi inte kan bortse från vissa delar för att endast fokusera på några utvalda.

Att ge näring både till sitt yttre som sitt inre för ökad hälsa och vitalitet. Då finns valen att välja för dig hos mig och du kan skräddarsy i de tjänster jag erbjuder som frisör, healer och för inre vägledning.

Det finns färdiga paket för dig, det underlättar för dig att välja när du bokar din behandling.

Här är en förklaring i de grundläggande vi har i vårt energisystem och vår kropp. Som är enklast beskrivet i 7 steg från rotchakrat till kronchakrat den åttonde är auran, dessa fungerar som en kompass och karta för oss om vi är uppmärksamma på de signaler som vi får till oss dagligen i form av tankar, känslor, vår fysiska kropp samt i de subtila signaler i form av energi signaler vi får till oss.

Är vi inte uppmärksamma på dessa kan sjukdomar uppstå. Vårt system är ett väldigt komplext och avancerat system som finns i vår kropp.

Healing är ett av många sätt att balansera dessa i ditt system och komma i kontakt med din inneboende kraft.”

Det finns sju större energihjul och vart och ett ska snurra i ett jämt flöde av energi. Alla dessa repsenterar ett viktigt center i kroppen och sinnets energi, samt olika grader av personlig andlig utveckling. Varje hjul förkroppsligar en egen förståelse av människans tillstånd och de har olika uppgifter att bidra med. Det är när dessa hjul snurrar i ett jämt flöde som vi känner flow i livet. När vi är öppna och mottagliga, och energin flödar fritt känner vi oss som mest fridfulla, grundade och balanserade i våra liv och upplever fysisk och psykisk hälsa.

Dessa hjul går rätt igenom kroppen som en rät linje. Chakrasystemet, som det allmänt benämns, är baserat på sju distinkta ”hjul” av energi som ständigt rör sig längs människokroppens ryggrad, från ryggslutet till huvudets topp. Vart och ett har sin egen färg- och vibrationsfrekvens, och dessa hjul är katalysatorer för mänskligt medvetande och funktion. De styr olika emotioner, från vår överlevnadsinstinkt och självkänsla, till vår förmåga att kommunicera och uppleva kärlek.

Rotchakrat

Rotchakrat: Färg röd

Rotchakra – röd
Placering: Området mellan anus och könsorganet.
Här finns vår grundtrygghet i både hemmet, ekonomin och arbetet. Rotchakrat symboliserar tryggheten och stabiliteten i livet och den fysiska kroppen. Du känner dig trygg i dig själv med god självkänsla.Vår grundläggande överlevnadsinstinkt finns i rotchakrat. Även vårt behov av mat,sömn och skydd.

Fysisk kropp: skelett,tänder,ben,fötter

Frekvens och ljud med stämgaffel 194,18 HZ under min Infinite light healing

Musik: Jordnära folkmusik, trummor, all musik i c-dur, marsch musik

Obalans i rotchakrat: så kan det visa på osäkerhet i tryggheten och att man sitter fast i gamla mönster. Det kan också finnas tvångsbeteenden, girighet och dålig ork och kraft och ilska.Obalans här kan visa på problem med blodcirkulationen, könsorganen samt smärta i nedre delen av ryggen.Och utvecklar egenskaper som, fixering vid karriär och materiella ting men även utmattning och ilska. Dålig självkänsla,fast i depression och beroende mässigt beteende. Tex rökning,alkohol.

 

Sakralchakrat

Navelchakra / Sakralchakrat – orange

Har förbindelse med känslor som livsglädje, passion, njutning, kreativitet spontanitet, självförtroende sexuallitet men även ilska. Ett väl fungerande navelchakra ger en sund jag känsla.Ett balanserat navelchakra visar sig ofta genom fysisk rörlighet och grace.kopplat till elementet vatten.

Fysisk kropp: Reproduktionsorgan, urin,blåsa,njurar,kroppsvätskor

Obalans här kan yttra sig som brist på kontroll över sina känslor, man kan vara överdrivet beroende av andra människor och bekräftelse, men även motsatsen som överdriven självständighet, fysiskt kan det visa på sjukdomar i fortplantningsorganen, urinvägarna ischias och bäckenproblem. Om du någon gång har blivit sårad, övergiven eller utnyttjad så sätter det sig i vår sakrala chakra.

Frekvens och ljud för navelchakrat stämgaffel under min Infinite light healing 126,22 Hz.

Musik: Sensuell musik.

 

Solar plexus

Solarplexus- Färg gul

Solarplexuschakrat är extremt komplext. Det är sinnets chakra,och styr rationellt tänkande,urskiljning och individualitet.här ligger din moraluppfattning och härifrån hämtar du mod att stå upp för det du tror

Solarplexus är placerat vid naveln, symboliserar personlig kraft, vilja och makt – jaget. Hur jag ser på och förhåller mig till mig själv. Kopplat till hormonerna i bukspottkörteln, sinnet syn och elementet eld.

Fysisk Kropp; magen, matsmältningssystemet, galla, lever och mjälte,ryggslut,mellanrygg
Obalanser i det tredje chakrat är diabetes, anorexi, bulemi, magsår, magkatarr, gallsten, reumatism, gulsot och andra leverobalanser.

Vid obalans: så kan det yttra sig i att det saknas kraft och vilja att ta tag i saker och ting, även tvärtom att det är för många bollar i luften samtidigt. Obalanser kan visa på våra mest vanliga magsjukdomar som magsår, tarmbesvär, ätstörningar, diabetes, leverproblem och svullen mage. Magsjukdomar kan visa på ouppklarade situationer och känslor, som blockerar samt sätter sig i magen och skapar obalans.

Frekvens och ljud: med stämgaffel under min Infinite light healing 126,22 HZ

hjärtchakrat

Hjärtchakrat: Färg grön

Ett balanserat hjärtchakra gör att vi älskar oss själva och känner oss i balans med alla varelser, moderjord och resten av omvärlden. Vi visar respekt och har förståelse samt accepterar andra som de är. Att vi skapar det utrymme som vi behöver för att sprida och ta emot kärlek. Har en balanserad andning som fyller oss själv och sin omgivning med livsgivande kraft. Hjärtchakrat är även bryggan så de övre chakran, kosmiska högre jaget och själen, kan manifesteras ned i de lägre chakran, den emotionella samt fysiska kroppen.

Obalans i hjärtchakrat: känslor av avundsjuka, rädsla, stort ego, oförmåga att älska eller känna empati och medkänsla. Ett underaktivt hjärtchakra kan också ge sig i uttryck som depression, isolering, ångest och social rädsla.

Fysisk kropp: Hjärtat, cirkulationen, revben, brösten, lungor, axlar, armar, händer och diafragman.

Frekvens och ljud med stämgaffel under min Infinite light healing 138,10 HZ

Musik: Ljud från valar och delfiner. Naturliga ljud.

HalschakratHalschakrat- Färg blå

Halschakrat står för all form av kommunikation och kreativitet. Blå är en healing färg.
När vi har obalans här så brukar det komma ifrån att vi inte har stått upp för oss själv och vad vi tycker eller känner, man kan också ha problem med att sätta gränser mot andra människor.

Obalans i halschakrat: Om halschakrat är i obalans så blir vi olyckliga och känner oss avstängda från den andliga delen av livet.Obalans i halschakrat: Förkylningar, problem i munhåla och svalg, käkar, stämband, halsmandlar, nacke samt olika problem med sköldkörteln och parasköldkörteln.

Fysisk kropp: Nacke,hals, stämband,Sköldkörteln och bisköldkörtlarna.

Frekvens och ljud med stämgaffel under min Infinite light healing 141,27 HZ

PannchakratPannchakrat: Färg indigo

Du uppfattar vad som sker i omgivningen och vad som sker inom dig själv. Förmåga till visualisering. Placerat alldeles ovanför näsroten, symboliserar din intuition och direkt varseblivning. Kopplat till hormonerna i hypofysen, sinnet syn och elementet ljus. Här finns vår kreativitet och vårt undermedvetna.

Musik: Ljud av många röster ex: körmusik, religiösa hymner.

Obalans i pannchakrat: i det sjätte chakrat är huvudvärk, mardrömmar, synfel, verklighetsflykt och koncentrationssvårigheter.Obalans här försämrar förmågan att lyssna inåt och följa sin inre vägledning.

Fysisk kropp: Ansikte,ögon,panna,hjärna.

Frekvens och ljud med stämgaffel under min Infinite light healing 221,23 HZ

Musik: Ljud som stimulerar den naturliga visualiseringsförmågan.

KronchakratKronchakrat: Vit eller violett.

Öppnandet av kronchakrat som ett uppgående i den gudomliga viljan, eller som att bli ett med universum vi känner oss inte separerade utan som ett med allt.Egot vissnar bort och ersätts av universell medvetenhet.

Obalans i kronchakrat: Oro, psykoser, förvirring, depression och andra problem med nervsystemet epileptiska anfall.

Fysisk kropp: Hypofysen, musklerna, nervsystemet, skelettet, huden.

Frekvens och ljud: Med stämgaffel under min Infinite light healing 172,06 HZ

Musik: Himmelskt samt sublimt vacker musik.

Är du intresserad av att prova på Reiki är du varmt välkommen till Mind Jonna.
Jag är utbildad Reikimaster.

Läs mer och boka Reiki healing eller Infinite light healing här>>

————————————————————

Läs mer från Mind Jonna:

Intresserad av det senaste hårmodet?

Vad skiljer de olika hårfärgsteknikerna åt?

Kan balayage var något för dig?

Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om ditt hår.

30+ spännande fakta du inte visste om hår. 

Dags att klippa sig och du är ute i sista minuten? Mind Jonna har drop in i mån av tid.

Boka tid hos Mind Jonna.

Till startsidan för Mind Jonna.

 

Sökord:

reiki healing, reiki symboler, reiki massage, reiki healing fungerar det, reiki musik. reiki luleå. reiki master, reikimaster, reiki massage, reiki healing fungerar det. vad är reiki, reiki healing pris, reiki behandling, reiki behandlingar, reiki healing massage, reiki musik. Vad är reiki healing, reiki symboler betydelse, vad betyder reikisymbolerna, reiki healing musik, reiki healing i luleå, reiki healing symboler, healing massag reiki, reiki energi, reiki terapi, reiki healing vad är det, reiki norrbotten, reiki relax, reiki symbols.
chakra symboler, chakrasymboler.

vad är chakra, delarna gör helheten, chakra, balans i livet, hur minskar man stress, hur kan man uppnå balans i livet, reiki,healing , luleå, hur kan man uppnå en bra livskvalitet, balansera kroppen, stressbehandling, behandling mot stress, behandling mot ångest, behandling mot oro, stressbearbetning, hur går man ner i varv, reikisymboler, symboler, healing, reiki healing, reik massage, chakran, fungerar reiki, hur fungerar reiki, är,chakrasymboler, chakraguide, rotchakra, solar plexus, sacralchakrat, sacral, chakrat, navelchakra, färger, vilka, hjärtchakra, hjärtat, magen, halschakra, tredjeögat chakra, chackra,vad är,vad,tredje,ögat, kronchakrat, kronchakra, chakrabalansering, balansera, hjärtchakrat, hjärtats, solar plexus, solarplexus

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar.