20 läckra exempel på Balayage. Vilken är din favorit?

20 häftiga varianter av Balayage

Så många hårfärgstrender kommer och går under olika perioder och det kan ibland vara svårt att hänga med i svängarna. Balayage blev populärt 2014 och trenden har stannat ända sedan dess och den verkar hålla i sig. Färgningstekniken är en av de mest efterfrågade under det senaste decenniet och har synts mycket på Instagram, i tidningar och på röda mattan. Det är lätt att förstå varför balayage är så populärt just nu. Det ser supernaturligt ut och fräschar till hår på ett snyggt sätt. En extra fördel är att du oftast kan vänta lite längre mellan färgningarna. Här nedan berättar jag varför.

Vad är balayage?

Om man ska utrycka sig enkelt är balayage en highlighting/färgningsteknik som inte använder folie. Istället kommer din frisör att måla färgen direkt på håret och på så sätt skapa en mer naturlig, mixad blandning av färgen. Trots att den ger en lite mjukare effekt ger tekniken större möjligheter för din frisör att kontrollera färgningen på ett bättre sätt. Det är avgörande för skapa de blandningar som behövs för att skapa ett vackert resultat.

Balayage kan vara både mjuk och subtilt men kan även förstärkas med lite djärvare och blandas med ljusare färg. När du väljer Balayage får du ofta en väldigt snygg smickrande effekt.

Mångsidigheten hos balayage älskas av både kunder och frisörer världen över eftersom resultat, om man gör det på rätt sätt, kräver mindre underhåll än traditionella highlights. Färgar du exempelvis en ljusblond färg och är lite mörkare i din naturliga hårfärg får du en väldigt markerad utväxt och måste då göra en utväxtfärgning efter 7-8 veckor. En balayage kan du behålla i upp till 12 veckor eller längre.

Har du också blivit intresserad och tror att Balayage kan vara något för dig? Här nedan kan jag bjuda på några snygga variationer av Balayage som kan ge en bra bild av hur snyggt resultatet kan bli? Vilken av stilarna gillar du bäst?

red balayage hairInstagram/@hairbynicolereyns

Tack för att du gillar
Mind Jonna på facebook.
Missa inga nya blogginlägg,
erbjudanden och nyheter.