julhälsning

Julen en tid av glädje

Julen en tid av glädje! Julen närmar sig vilket är härligt på alla sätt och vis. Vi tänder ljus, lagar julmat och eldar i öppna spisen för att komma i stämning och mota bort vintermörkret. Jag känner julens tid är här, allt är stilla och en känsla av frid jag bär.

Jag har alltid älskat allt som hör julen till. Jag menar julpynt, julmusik, julmarknad, julkonserter, julklappar, julmat, julmust, julshoppa, juleljus, julbaket och julpyssel.

Julhälsning   I alla fönster ser jag ljus som sakta brinner i hopp och väntan. Jag längtar i väntan på den högtid som nalkas, en tid där allt är frid en förväntan som när man var barn. En längtan att krypa in under filten i mina föräldrars hus att få äta mamma och pappas omsorgsfullt lagade goda finska julbord, morotslådan som jag i vuxen ålder lärt mig att tycka om. Bänka mig framför tv:n kl 19.00 för att se Karl- Bertil Jonssons julafton och få uppleva Karl-Bertils pappas ilskna ansikte förbytas till glädje över sin välartade son. Nostalgin och känslan över julens årliga upprepning är fantastisk. Att bada riktig finsk sauna hör till traditionerna och är till för att följas. Gemenskapen och möjligheten att få vara med mina nära och kära, se barnens glädje i denna ljusa tid och frid är rogivande. Att få skratta och känna kärlek det är tacksamhet jag känner i denna glädjens tid. julgran     Frågan är om inte det viktigaste med julen är tiden tillsammans? Den där extra omtanken, glädjen och gemenskapen som i år känns extra viktig, oavsett hur vi väljer att fira. En jul i omtankens tecken, en jul för varandra! Och en önskan om en bättre värld i mer kärlek.

Legenden om de två vargarna

En indianman satt och pratade med sitt barnbarn. Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss. Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism. Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit. Vilken varg vinner?, sa barnet. Den gamle indianmannen sa:  den varg du matar”… varg Cherokee-legenden berättar också om de två vargarna som visar att det inte handlar om att mata en av vargarna och att låta den andra svälta. Människor utgörs av ying och jang. Det är en dualitet som finns inom oss, och vi måste lära oss att kontrollera den för att kunna leva ett balanserat liv.     Att finna inre harmoni i det mörka och det ljusa är den bästa strategin till inre sann lycka. Kan vi nå det innan det 4:e adventsljuset brunnit ut? Och vi kan än en gång göra valet i vem som vann eller blev det oavgjort? Vad betyder julen för dig? En fröjdefull jul till er alla ❤️ Dela gärna mitt inlägg om du vill. ———————————————————— Läs mer från Mind Jonna: Intresserad av det senaste hårmodet? Vad skiljer de olika hårfärgsteknikerna åt? Kan balayage var något för dig? Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om ditt hår. 30+ spännande fakta du inte visste om hår.  Dags att klippa sig och du är ute i sista minuten? Mind Jonna har drop in i mån av tid. Vill du öka ditt inre välmående? Läs om Reiki och healing här. Boka tid hos Mind Jonna. Till startsidan för Mind Jonna.    

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar.