Har du funderat på några av de olika färgteknikerna Balayage, Ombre, Sombre, Colormelt, Ecaille och Folieslingor är och vad som skiljer dem åt?

Vi reder ut det!

Balayage Luleå

Balayage blev stort i Sverige för cirka fyra år sedan och tekniken är fortfarande mycket populär. En typ av sling teknik. Balayage är alltså en färgteknik där färgen målas på håret för frihand i en svepande rörelse för att få en naturlig grund. De mörkare tonerna vid rötterna och de ljusare i längderna ger håret snygga effekter med naturliga skiftningar och behöver inte underhållas lika ofta som en helfärg. Balayage luleå.

Balayage är en teknik som är lämplig för både brunetter och blondiner som vill ha ett hår med naturliga slingor och en solkysst look.

Här kan du läsa mer om balayage.

balayage

Colormelt Luleå

Precis som namnet antyder, är colormelt en teknik där övergången mellan färgerna smälter samman på ett sådant sätt att du inte ska kunna se var den ena färgen slutar och den andra tar vid. Colormelt innehåller minst tre olika färger vilket gör att basfärgen smälter in i det färgade håret. Det ger en väldigt mjuk övergång som är önskvärt om du vill att det ska gå längre mellan färgningarna.

cormelt

Ombre Luleå

En mörkare botten (antingen din egna färg eller färgad mörkare) och märkbart ljusare längder och helljusa toppar. Hur skarp övergångarna är går att variera.

Ombré är en färgteknik som innebär att du får en ”dip dye” effekt på håret. Det vill säga att färgen gradvis övergår från att vara mörk i hårbotten till ljusare i längder och toppar.

Ombré ger tydliga övergångar från mörkt till ljust utan slingor eller liknande, alltså helt motsatt en klassisk balayage

ombre

Sombré Luleå

Är en mer mer subtil variant av ombré, där övergången mellan det mörka och ljusa hår placeras närmare hårbotten för en mer naturlig look. På blonda hår som denna är det vackert att välja en Sombre teknik.

sombre

Ecaille Luleå

En mörkare botten (färgad i ditt egna mörkhetsläge eller ännu mörkare) och tunna ljusa slingor som varvats med mörkare färgade slingor för extra djup och mustighet. Hela håret får extra mycket färgade pigment men känns ändå mjuk och naturlig när du har ecaille.

Ecaille

Folieslingor Luleå

Man kan även lägga slingorna helt i folie för att få en ombre/sombre/ecaille/balayage-liknande färg då frisören anpassar folieslingorna efter önskemålet. Man kan även varva folieslingor tillsammans med balayage för att få fram en fin Ecaille.

Folieslingor

Vilket hårmode som gäller för 2021 kan du läsa mer om här>>.

 

Välkommen att boka din frisörtid hos mig!

Kom så skapar jag något vackert med ditt hår! 

Onlinebokningen hittar du här>>

 

Hoppas vi ses snart!

————————————————————

Läs mer från Mind Jonna:

Intresserad av det senaste hårmodet?

Kan balayage var något för dig?

Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om ditt hår.

30+ spännande fakta du inte visste om hår. 

Dags att klippa sig och du är ute i sista minuten? Mind Jonna har drop in i mån av tid.

Vill du öka ditt inre välmående? Läs om Reiki och healing här.

Boka tid hos Mind Jonna.

Till startsidan för Mind Jonna.

Sökord:

Hårfärger, balayage kort hår, balayage ombre, balayage brunt, balayage brunette, balayage hår, balayage brun, brun balayage, balayage grått hår, balayage brunt hår, balayage mörkt hår, mörk balayage, balayage slingor, balayage utväxt, Vad är balayage, Balajage, Bayalage, Balayage, Folieslingor, Olika färgtekniker frisör, Hårfärger, Frisörfärger, Luleå, Expert på hårfärgningar, Hårfärg, Snyggaste hårfärgerna, Snyggaste hårfärgningarna, Vad är, Vad passar lång hår, Frisyrer lång hår, Tjockt hår, Vad heter dom olika färgteknikerna, Färga håret blondering blond, Alternativ till ombre, ombre blond, ombre hårfärg, ombre mörkt hår, sombre, ombre hår, sombre hår, Blondering, Flera färger i håret, Slingor i olika färger

Luleå luleå luleå 

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar.