helande händer

Reiki för välbefinnande


Vill du testa en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest och fysiska och mentala spänningar?

Då kan Reiki vara något för dig. Reikin arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.

Hur går det till?

Vid en Reikibehandling är du fullt påklädd och ligger bekvämt under en filt på en behandlingsbänk. Behandlingen tar ca 45 min. Jag håller mina händer stilla direkt på eller en bit ovanför din kropp och förmedlar då värme och energi som får dig att känna dig lugn och avslappnad.

Under en behandling kan spänningar, känslor och minnen (medvetna och omedvetna) lösas upp och komma till ytan. Detta kan hjälpa till att öka din medvetenhet om den egna kroppen och vad den behöver för att läka. Behandlingen avslutas alltid med ett samtal där vi delar tankar och upplevelser och hur vi går vidare för att öka ditt välbefinnande och växande som individ.

 

Reiki är en japansk metod för stresslindring och avslappning som samtidigt främjar läkandet. Den japanska buddhisten Mikao Usui utvecklade 1922 denna metod för alternativ läkekonst. Den har sedan dess spridit sig från Japan till olika kulturer runt om i världen. Utövare av reiki använder sig av en teknik som kallas för handpåläggning, där en universell energi överförs från handflatorna på utövaren till patienten. Detta görs för att uppmuntra fysiskt eller emotionellt läkande. Reiki är en pseudovetenskap som baseras på qi, vilket utövare av metoden menar är en universell livskraft.
Reiki är en sammansättning av de bägge japanska orden “rei” och “ki”. En direkt översättning från japanska till svenska är svår att göra eftersom japanska ord ofta har flera olika innebörder. Rei översätts ofta till “själslig ande” och ki till “ånga”, “vital energi” eller” medvetande”. Vissa hävdar att reiki betyder “mirakulös atmosfär”.

Reikins historia

Den forntida healingmetoden återupptäcktes i Japan, i början av nittonhundratalet, av dr Mikao Usui.

Dr Mikao Usui föddes 1865 i byn Yago i Japan. (Usui Sensei (5) kallades han av sina elever i Japan). Mycket tyder på att han redan vid fyra års ålder började på en Buddhistskola vid berget Kurama, några mil från Kyoto. Där lärde han sig kiko, den japanska versionen av qigong. Det är en metod för att förbättra energiflödet och därmed hälsan. Med metoden kan man även lära sig att bygga upp sin egen energi så att man kan ge ut av den – ge healing till andra.

 

År 1914, när Usui var 49 år fick han personliga och affärsmässiga problem. Han var van vid att meditera, ofta på kraftplatser på det heliga berget Kurama. Vid denna livskris for han till buddhisttemplet på Kurama och skrev in sig för en 21-dagarskur med praktiska övningar. I kuren ingick troligen fasta, böner, mässande och meditation. (2)Det var under denna intensiva andliga övning som Reikin enligt traditionen ”kom till honom”. Man säger att gåvan kom ovanifrån, och att hans healingmöjligheter ska ha ökat enormt.ska jag släppa all min ilska

De 5 Reiki principerna

  • ska jag släppa all min ilska
  • ska jag släppa all min oro
  • ska jag känna tacksamhet
  • ska jag utföra mitt arbete hederligt och ansvarsfullt
  • ska jag vara vänlig mot alla jag möter

Reiki är ingen religion, men ett verktyg för personlig och andlig utveckling, vare sig man är troende (oavsett religion) eller icke troende. Utöver att ge sig själv Reiki finns det också meditationer och övningar som man kan väva in i sitt dagliga liv.

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Det innebär att om du har ”friskvårdspeng” på jobbet kan du använda den till Reikibehandlingar.

Jag rekommenderar Reiki till dig som vill unna dig en kärleksfull egentid.

Hjärtligt välkommen att boka tid hos Mind Jonna för ditt välbefinnande.

Vill du läsa kundrecensioner om Reiki kan du läsa mer på min hemsida.

 

————————————————————

Läs mer från Mind Jonna:

Intresserad av det senaste hårmodet?

Vad skiljer de olika hårfärgsteknikerna åt?

Kan balayage var något för dig?

Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om ditt hår.

30+ spännande fakta du inte visste om hår. 

Dags att klippa sig och du är ute i sista minuten? Mind Jonna har drop in i mån av tid.

Vill du öka ditt inre välmående? Läs om Reiki och healing här.

Boka tid hos Mind Jonna.

Till startsidan för Mind Jonna.

 

Vad tycker du? Skriv gärna en kommentar.