Hur fungerar helande energi?

På ett väldigt enkelt sätt beskrivet, det är som diskmedel som löser upp det som inte längre är kompatibelt.

Diskmedlet löser upp fettet och gammal smuts som fastnat på porslinet men det försvinner inte om du inte tillför diskmedel och vatten tillsammans,ibland sitter smutset på ytan ibland mer ingrott.

Samma är det i healing den behöver något att arbeta mot för att få bort det som längre inte ska vara kvar. Dina händer är ditt verktyg diskmedlet, och vattnet är den energin som löser upp det som inte längre ska vara kvar.

Bara det som du tillåter att ta emot får du i den dos du behöver. Energin går in lager för lager och löser upp”

Healing energin går helt enkelt in där den behövs och löser upp gamla blockeringar och minnen i våra kroppar och celler och kommer upp till ytan på vår kropp och sinne för att släppa taget om det som inte längre ska vara där. ”smuts”

Ibland kan vi undra om healing är bra just för att du behöver börja ta itu med det som skaver i dig det kan kännas smärtsamt när det kommer upp till ytan men är precis som det ska. Det kommer upp av en viss orsak för att det ska lämna kropp och sinne det är helt enkelt färdigt och kommer upp av den anledningen.

Det behövs mod att gå in total tillit utan kontroll”

Det kan kännas smärtsamt emotionellt, själsligt, fysiskt, andligt när helande energi går in, så att gammalt kan komma upp till ytan för att släppa taget. Ibland har vi bestämt oss att ta itu med det som kommer upp och ibland orkar,vill vi inte det och lägger då locket på för att inte känna för att det helt enkelt kan kännas för smärtsamt,men om man istället kan se och omfamna även den rädslan och se det motståndet som en läromästare då behöver inte det bli så smärtsamt alls att omfamna den skuggsidan av oss själva. Utan vi kan tillåta kärlek ta vid,och våga se egots illusion utan att den ska få ett grepp om ditt energisystem.

”Ger du ditt mörker ljus, försvinner mörkret”

Även det löser upp varandra. Botemedlet mot rädsla är kärlek”

Ibland förstår vi och ser inte energins högsta bästa syfte. Ju mer du har arbetat med ditt eget personliga växande desto lättare har du att lita på att motstånd är för ditt bästa för att du ska bli lyhörd för de signaler som vi får förmedlat till oss i form av tankar och känslor som är vår kompass i livet.

Är energin blockerad och trög leder det på sikt till sjukdom men ställer även till det på andra sätt. Genom att förvränga hur vi uppfattar världen och dämpa våra känslor bromsar det våra möjligheter till ett rikt liv.

Din personliga vibration den energifrekvens

som finns i din kropp från stund till stund – är det viktigaste verktyg du har för att skapa hälsa, vitalitet och glädje. När du förändrar din energi så förändrar du faktiskt ditt liv!

”Inre frid,harmoni och personligt växande”

”Det finns alltid en djupare mening om du väljer att se det så. Valet är vårt”

Motstånd är bara till för vårat högsta bästa för att vi ska komma vidare i våra menade livsplan.

När hjälper Healing?

Vid stress,oro, ångest, löser upp energiblockeringar, verkar känslomässigt lugnande, stärker immunförsvaret samt ökar och stärker kroppens naturliga förmåga till läkning,stoppar näsblod, frigör känslor så att de kommer upp till ytan och upplöses, lindrar smärta och obehag som orsakas av störningar i kroppsfunktionen.

Hjälper på flera nivåer själsligt, andligt, fysiskt, mentalt.

När behöver du healing?

När du vill nå djup avslappning, få en kontakt med din andning och din kropp, förstå ditt högre jag och vad den vill säga till dig.

Få insikter i dig själv på ett djupt plan, lära älska dig själv på riktigt.

Vad gör jag som healer?

Kopplar upp mig till den intelligenta energin qi livsenergin som omger oss alla och låter denna energi flöda genom mig till dig. Jag låter energin arbeta genom mig och jag är ett instrument för ditt högsta bästa jag i total tillit i varje process och del.

Vi tillsammans jobbar med

Ju mer avslappnad du kan vara,desto mer kan du ta emot frekvensen och energin det finns ingen begränsning, du är din egen möjlighet och begränsning. Och du får precis så mycket som du behöver och vill och klarar av att ta emot. Efter healingen kan det ha kommit upp tankar och känslor som vi kan medvetande göra till mer klarhet i dig.

Vad säger healing?

”Ingenting verkligt kan hotas.Ingenting overkligt existerar.Här i ligger universums frid.”

Hårtrender just nu att ha koll på!

Tillbaka till 70-talets diskoera.

En ofixad mittbena med håret bakom öronen är hett och trendigt just nu.

Pannband svettband ovanpå håret a’ la Björn Borg är tillbaka.
Gala hår ju större hår desto bättre massor med volym.
Män med lugg nu är det dags för killarna att titta under lugg.

 

Sjalett är hett låt längderna hänga fritt och toppa med en sjalett.Naturligt nyanserat både styling och färgton lämnar ett naturligt och avslappnat intryck.
Flickig glamour flikig lugg härliga lockar och i volym.
Vågor och lockar på killar är trendigt det ska vara kaxigt och lekfullt.
Wolfcut hair
En trend från 60- talet som varit stor sommaren 2020 fortsätter ännu bla,
Billie Eylish ser man bära denna flikiga extremt uppklippta frisyr med flikig gardin lugg. Det är den gamla hockey-frillan men med en modern touch.
En kontnärlig känsla med kreativitet i vår hand flyttar vi oss mot handgjorda och bläcksvarta tekniker i skira blomtryck som uttrycker mer struktur och utsmyckning än enkelt tryck. Det är en drömmande abstrakt anda som hyllar hantverket. Artful Feeling väljer handgjort framför massproducerat handlar om individualitet och självförverkligande För håret gäller lockar och volym i mjukt skiftande nyanser av rött, guld och beige.
Whimsy handlar oväntade kontraster. Extrema proportioner och dramatiska silhuetter. Det finns en kostymliknande känsla här men man blickar alltid framåt aldrig tillbaka med ett fräscht modernt etos vintage former accentueras av korta skarpa vassa snitt i svala nyanser av blont och metalliska toner.
På catwalken ser vi newfemininity rotad i klassicism med en kärlek till enkelhet,balans och modernism.En ny riktning har tagits vilken började med Diors legendariska New Look som omfamnat ett diskret självförtroende enkelt men ändå vårdat,den ber inte om ursäkt, det är klart med vackert klippt glänsande snyggt hår i ombrenyanser av mjuk naturlig och överdådig choklad.

Följ MindJonna Facebook Instagram

8 saker som påverkar din frekvens ur ett kvantfysiskt perspektiv.

Vibration i kvantfysik betyder att allt är energi. Vi vibrerar på vissa frekvenser. Varje vibration motsvarar en känsla, och i den ′′ vibrationella ′′ världen finns bara två sorters vibrationer, positiva och negativa. Alla känslor får dig att avge en vibration som kan vara positiv eller negativ.

1: a – * Tankar * Varje tanke sänder ut en frekvens till universum och den frekvensen återvänder till ursprung, så i fall om du har negativa tankar, av nedslående, sorg, ilska, rädsla, rädsla, kommer allt tillbaka till dig … Detta är anledningen till att det är så viktigt att du tar hand om kvaliteten på dina tankar och lär dig att odla mer positiva tankar. Negativa tankar kan lagras i din kropp och göra dig sjuk.

2: a – * Företagen * Personerna runtomkring dig påverkar direkt din vibrationsfrekvens. Om du omger dig med glada, positiva och beslutsamma människor kommer du också att gå in i denna vibration. Om du omger dig med klagande, förtalande och pessimistiska människor, var försiktig! Detta beror på att de kan minska din frekvens och därför förhindra att du utnyttjar attraktionslagen till din fördel.

3: e – * Musik * Musiken är väldigt kraftfull. Om du bara lyssnar på musik som handlar om död, svek, sorg, övergivenhet, så kommer det att störa det du vibrerar. Var uppmärksam på musikens ord du lyssnar på, det kan minska din vibrationsfrekvens. Och kom ihåg: du drar till dig exakt vad du vibrerar i ditt liv.

4: e – * Saker du tittar på * När du tittar på program som hanterar olyckor, dödsfall, svek etc. din hjärna accepterar detta som verklighet och släpper ut en hel del kemi i din kropp, vilket påverkar din vibrationsfrekvens. Titta på saker som får dig att må bra och hjälpa dig att vibrera på högre frekvens.

5: e – * Atmosfären * Vare sig hemma eller på jobbet, om du spenderar mycket tid i en oorganiserad och smutsig miljö, kommer det även att påverka din vibrationsfrekvens. Förbättra din omgivning, organisera och sanera din miljö. Visa universum att du passar att ta emot mycket mer. Ta hand om det du redan har!

6: e – * Ordet * Om du låtsas eller talar illa om saker och människor, påverkar det din vibrationsfrekvens. För att hålla din frekvens hög är det nödvändigt att bryta vanan att klaga och tala illa om andra. Så undvik drama och offer. Ta ansvar för valen i ditt liv!
7: e – * Tacksamhet * Tacksamhet påverkar positivt din vibrationsfrekvens. Det här är en vana som du borde ta med i ditt liv nu. Börja tacka för allt, för de bra sakerna och det du anser vara dåligt, tacka för alla erfarenheter du har haft. Tacksamhet öppnar dörren för att bra saker ska hända positivt i ditt liv.
8:e – Kärlek* Vad du än har motstånd mot, närma dig det med vänlighet och kärlek.
Vi-är-en.
Det som triggar dig är ett utmärkt sätt att se som din största läromästare,fråga dig själv vad händer hos dig och varför blir jag upprörd.
Att lära sig något från sitt motstånd.


Blir du inspirerad följ gärna min blogg så du inte missar inlägg. Här kommer jag att dela med mig av före/efter bilder på hår, hälsa, healing, personlig utveckling, coaching

mindjonna blogg,

Maria Nila

10 tips för det perfekta håret

Hur tar man hand om håret på bästa sätt?

1. Var försiktig med värme

Värmebehandlingar från fön, lock- och plattång sliter enormt mycket på håret. Om du ska fixa till håret till något speciellt tillfälle och vill locka det med tång, använd då alltid så låg temperatur som det går. Och aldrig överstiga mer än 200 grader då smälter håret. Det räcker oftast med 180 grader
Behandla också alltid längderna på ditt hår först med ett värmeskydd som skyddar håret från de största skadorna. Tex: Cream heat spray från Maria Nila
Quick dry heat spray är fina alternativ till ditt hår. Arganolja motverkar frizz statisk elektricitet och tillför glans.

2. Klipp håret regelbundet.

Jag brukar rekommendera klippning var sjätte till åttonde vecka. Personligen följer jag hellre hårets kvalitet och känner efter när det behöver klippas: när man börjar hitta kluvna hårtoppar.

3. Kamma och lufttorka vått hår – borsta torrt hår.

Efter tvätt, krama försiktigt vattnet ur håret gnugga inte och undvik att borsta håret så mycket medan det är vått. Eftersom håret är mera elastiskt då det är vått är det bättre att kamma håret med en bredtandad kam av bambu eller trä. Eller en tangle teezer låt det lufttorka så ofta du kan.
När håret är torrt kan du borsta det. Hårborsten stimulerar hårbottens talgproduktion. En torr hårbotten mår därför väldigt bra av att borstas, medan man bör borsta ett fett hår mindre. Svinborst är ett bra alternativ, men det finns idag också bra veganska alternativ om man vill det.

4. Skydda håret.

Skydda håret med hatt när du är i solen och skölj ur saltvatten efter bad i havet. Om vinden piskar är det bra att fästa håret i en fläta eller ta på en mössa. Om det är minus grader ute är det bättre att torka håret först med en hårfön annars kan håret brytas av kylan om det är blött.

5. Använd bra hårvårdsprodukter.

Använd hårvårdsprodukter med bra kvalitet som Maria Nila produkter. De är 100% veganska och har utvecklats för omtanke till djur och natur och finns på min salong till försäljning. Det är sällan en bra ide att spara in på schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter. Många dåliga eller billiga produkter innehåller starka parfymer och rengöringsmedel samt andra kemikalier som kan slita på håret eller irritera hårbotten. Produkter av bättre kvalitet är mildare mot hår och hårbotten. De innehåller vårdande ingredienser som naturliga oljor, vitaminer och proteiner som vårdar och stärker håret.  

Maria Nila

6. Använd professionella hårvårdsprodukter för din hårtyp.

Köp hårvårdsprodukter som är anpassade för din hårtyp eller hårkvalitet. Maria Nila har produkter som är anpassade för de olika hårtyperna. Exempel på hårkvaliteter är normalt hår, torrt hår, fett hår samt skadat eller slitet hår. Det som brukar kallas för hårtyper är tjockt hår, tunt och fint hår, krulligt hår och rakt hår. Produkter som är anpassade till en hårkvalitet eller hårtyp är utformade för att uppfylla hårets behov bättre och gör det friskare och finare.

7. Vårdande inpackningar och oljor.

Komplettera schampo och balsam med vårdande inpackningar eller behandlingar med olja med jämna mellanrum. De vårdar och stärker håret med näring och vitaminer. Var varsam med håret. Använd inte för varmt vatten. Undvik att dra och slita i håret när du kammar eller tvättar det.

8. Tvätta inte håret för ofta.

Täta tvättar med schampo bidrar till att slita på håret och kan torka ut eller irritera hårbotten. Det räcker att tvätta håret med schampo varannan eller var tredje dag. Var försiktig med hårtork, locktång och plattång. Undvik att använda dem för ofta eftersom verktygen sliter på håret mycket.

9. Mår kroppen bra mår håret bra.

Din hälsa är viktig. Ditt hår är som finast när du är frisk och din kropp mår bra. Håret får sin näring efter alla andra organ på kroppen och det krävs mycket energi för att producera starkt och fint hår. När kroppen inte mår bra syns det på håret, det tappar ofta glas och lyster samt blir svagare. Sköt om hälsan och se till att du mår bra.   kost

10. Rätt kost.

Likt hälsan spelar kosten stor roll. För ett starkt och fint hår behövs det mycket näring och i synnerhet proteiner. Ät en bra balanserad kost med mycket proteiner för att håret ska bli starkt och få en fin lyster. ———————————————————— Läs mer från Mind Jonna: Intresserad av det senaste hårmodet? Vad skiljer de olika hårfärgsteknikerna åt? Kan balayage var något för dig? Här kan du läsa om hur du bäst tar hand om ditt hår. 30+ spännande fakta du inte visste om hår.  Dags att klippa sig och du är ute i sista minuten? Mind Jonna har drop in i mån av tid. Vill du öka ditt inre välmående? Läs om Reiki och healing här. Boka tid hos Mind Jonna. Till startsidan för Mind Jonna.   Välkommen att boka tid hos Mind Jonna. Jag hjälper dig att få det perfekta håret och kan tipsa dig om de produkter som passar just ditt hår. frisyr 2021   Jonna Buachan med lång erfarenhet av frisörbranchen samt innehar både Gesällbrev och Mästarbrev. Jag har ett stort intresse för hårkonsten och de senaste trenderna. Jag driver företaget Mind Jonna som är en unik holistisk salong med tjänster för hela människans välmående.            

Frisör – Healing – Coaching – Barberare

Till Mind Jonnas startsida

1 2 3 5

Tack för att du gillar
Mind Jonna på facebook.
Missa inga nya blogginlägg,
erbjudanden och nyheter.